Medlemmer og andre i Bergensregionen:

Sett av søndag 9.mai!


På hagevandringes til Sotra den 9 Mai, skal vi også ha et plantebytte , men desverre er ikke dette kommet med i siste nummer av lapprosen.

Se referat fra turen....

Vi inviterer til tur til Sotra til flotte hageanlegg:

Vi kopierer fra omtalen under Besøkshager, og siterer bl.a.:

Randi og Harald Kårtveit, Kårtveit, 5363 Ågotnes, tlf.56 334788.

Lite gårdsbruk med ca 5 mål hageanlegg på kultivert naturtomt. Påbegynt 1977. Nye anlegg 1997. Flere ”rom” i hagen, høydenivåer, trapper, sitteplasser, 3 naturlige dammer m.m.. Planter, mye rhododendron (ca 500 stk)., forskjellige typer bar- og lauvtre, vintergrønt, busker, stauder, lyng, fuksia m.m., drivhus og økologisk grønnsaksdyrking. Utkanten av gårdens innmark er plantet til med rhododendron og trær av forskjellige salg… .

I tillegg  vil Jan Rune Hesjedal vise oss håndpollinering av rhododendron, og kanskje blir det diskusjon over hvor Harald har satt ned alle de storbladete rhodoene som han bestilte via vår fellesbestilling fra Cox/Glendoick…

Men først går turen til Ivar Otto Forland (tlf. 56 338092) på Forland helt i sør, like ved Marsteinen hotell med flott utsikt til Folgefonna på andre siden av bl.a. Bjørnafjorden! Dette er også en hage med svært mange rhododendron, og hvor problemet har vist seg; vi vil ha flere enn vi har plass til når de blir store, som de blir når de trives så godt som her! Blant knauser og fjell og nåleskog har Ivar Otto – og konemor - skapt en vakker hage.

Vi starter vår hagevandring her, og så kjører vi til Kårtveits og spiser lunsj, pollinerer eller bare rusler rundt.

Beregn dere god tid – dagen går med! Det er kjekt om du gir oss en melding om du vil bli med (bespisning), du tar med niste og vi spanderer kaffe/te med ’nogo attåt’. Send en e-post til anne@brage.biz eller ta en telefon 55 95 21 21 med antall personer og om du trenger nøyere stedsanvisning.

Felles avreise i egne biler fra Statens hus ved Jernbanen kl.10.00. Vi beregner å være på Forland ca. kl.1045.  Trenger du skyss, kontakt Torbjørn Gjesteland, tlf. 55 95 05 75 eller andre i styret. Hjertelig velkomne til en inspirerende og innholdsrik tur!

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997