Fjernlån en rhodobok fra Bergen!

Bokliste

LÅN MEG – LES MEG!

Rett over gaten fra Rhododendrariet ved Lille Lungegårdsvann ligger ’rhododendronbiblioteket’, men veibeskrivelse er faktisk ikke nødvendig. Oppsøk ditt lokale folkebibliotek så bestiller du fjernlån og får tilsendt det du ønsker.

Bergen Offentlige Bibliotek i Strømgaten har i sine hyller en imponerende samling fagbøker om Rhododendron, mange av dem gaver fra Den norske rhododendronforening, tilsammen 25     titler. De fleste står blant hagebøker i det store leserommet til høyre, side om side med  rosebøker og andre fristelser. Ikke la deg avspore! De virkelig flotte, STORE, har fått plass mellom ’biler’ og ’hunder’ borte ved vinduet og til og med langt inne i en krok i nybygget sammen med utenlandske bøker og reisevideoer står det diverse rhodobøker. Forklaringen er at her parkeres det bøker inntil personalet får tid til å innordne dem.

Hvilke bøker blir oftest etterspurt og utlånt?

Det Danske haveselskabs Rhododendron og andre surbundsplanter ved Svend Aage Askjær har vært utlånt 296 ganger, men så finnes den også i 13 eksemplarer fordelt på forskjellige filialer. Sikkert umulig å få lånt i dag, tidlig i september? Nei, da. Det står to bøker her i hyllen. God toer er Gilbergs Rhododendron for alle med 240 utlån. Tre eksemplarer inne nå. Knut Lønøs Rododendron har hatt  214 utlån i sin hylletid. Andrea Kögels Rhododendron og azalea, 63 nette sider, har fjerdeplassen med 154 utlån. Begge står og venter i hyllen. Nei, feil i tellingen. Jørgensens om rhododendron fra arboretet på Milde har 181 utlån.  Men ikke en eneste står i hyllen? Jo, da, i lokalsamlingen til venstre står en av hver utgave. Også filialenes eksemplarer kan tas i bruk til fjernlån.

Det er så enkelt: ta kontakt med ditt lokale folkebibliotek, ring, skriv eller løp!

Det er utrolig men sant: fjernlån er helt gratis.

Snart henter du bare boken og sitter i godstolen med vårdrømmer om blomsterprakt.   

Ditt lokale folkebibliotek står altså gjerne til tjeneste. Og bibliotekarer er i min erfaring særdeles hjelpsomme.
Takk,  Eli Randmo!

 

 

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997