Vi laget våre egne rhodoplanter

Ved Gerd Jørgensen

 

Det ble holdt kurs på Milde lørdagen 5. mars 2005. Gartnernes anneks ved plantehusene  i Arboretet fungerte utmerket som skolestue og lærertettheten kan absolutt anbefales. Vi var seks lærevillige poder (hæ?) påpasset av fem kunnskapsgavmilde hjelpere.

Jan Rune demonstrerer for interesserte tilskuere, foto: Terhi Pousi

 

Torstein Borg tok stell og dyrking- biten, hvor vår bekymring for og bekjemping av brunsnegler også fikk plass,  Jan Rune Hesjedal tok  frøformering , så nå kan vi CW, CP og OP, lure ting om lys og varme og annet som vi kan finne på arket han hadde laget til oss. Så kom knivene fram! Daniel Torsvik, med plaster på fingeren, demonstrerte skjærevinkler så sponene føk. Vi øvde alle, og de fleste våget seg på å pode selv. Vi takker lærerne og også Jan Valle som hadde produsert ca 30 ’Cunningham´s White’ til poding. Sist men ikke minst takker vi Terhi Pousi, Mädchen-für-Alles, arboretvertinne og dyktig fotograf . Vi som deltok: Anne R., Jostein L., Kirsten  S., Olaf  H., Steinar H. og Gerd J.

 

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997