Rh. Tama’ - En sjelden azalea.

Tekst og foto ved Inga Olsen

 

Sender et bilde av en spesiell azalea som gleder meg nå i mars. Jeg fikk den med som en liten stikling da jeg for 5 år siden var på plantetur i Nord-India.

Reiselederen vår i Sikkim hadde en planteskole hvor han i hovedsak solgte orkideer, men også denne som vakte oppsikt med sine enormt store hvite blomster.

 

Navnet på azalea - hybriden er ”Tama”.  Den er spesiell fordi den har blomster  med ulike farger på en og samme plante, og har ulikt antall støvbærere. De fleste blomster er helt hvite ( 10-12 cm. i diameter), men enkelte kan ha en rosa stripe på en av kronbladene og en kan være rosa. Planten har lang blomstringstid, opptil et par måneder hvis ikke den står for varmt.

 

Dessverre kan nok ikke planten klare den norske vinteren, men den er fin som potteplante i drivhus og vinterhage.

 

Planten har en fin noe hengende vekst og min plante er nå 30 –40 cm høy og 1 m bred. Der er i største laget, men den tåler godt beskjæring. Den kan plantes ut om sommeren, men må inn igjen når frosten kommer på høsten.

 

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997