Kurs i stiklingsformering

ved Gudrun Arne
 

 

I Arendal har det vært kurs i stiklingsformering med Torstein Borg 19. og 20. sept.  Vi var både nybegynnere og viderekomne og alle hadde stort utbytte av kurset.

Som nybegynner har jeg lest bøker og fått råd og veiledning. Lite av dette har vært omsatt i praksis. Særlig har litterære formuleringer, ord og begreper vært vanskelig å få skikkelig tak i.

Torsteins systematiske og praktiske presentasjon av både teori og teknikker ble en stor opplevelse og ga ny forståelse for mange muligheter med enkle virkemidler. Hans oversiktlige steg for steg forklaring ble også gjengitt i et kompendium til alle deltakerne.

Nå er begreper som kald- og varmstikking, stikkemedium og porevolum blitt avmystifisert og elementære. Rotningshormon er fremdeles en utfordring, men ifølge sprudlende kjerringråd på kurset kan vi sette vår lit til bakepulver og knuste byggryn.

Vi var 18-19 deltakere som hadde to fine dager sammen.

 

Takk til Frode Harnes som stilte sin hage og rhodoer til disposisjon.  Stor takk til Torstein som dro helt til Arendal for å holde kurs og glede Rhodomaner.

 

Arendal, 22. september 2003

Gudrun Arne,kursdeltaker

 

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997