Temavandring i arboretets artssamling

Ved Jan Rune Hesjedal

 

Etter en nesten sammenhengende regnbyge fra 20. september til og med 11. oktober, viste Milde seg fra den tørre og solrike siden den 12 oktober. Ca 20stk opplagte og godt skodde medlemmer hadde funnet veien til Blondehuset denne søndag formiddagen. Programmet var en Temavandring i Rhododendron i artsamlingen der vi stilte spørsmål og diskuterte alle typer skader og misstrivsel på vår kjære plante.

Mye dreide seg omkring innsektskader, soppskader , jord og vekstforhold etc. Terhi Pousi, som har det daglige ansvaret for samlingen i Arboretet, forklarte de ulike problemstillinger på en utmerket måte. Pål A Skagseth ledet an gjennom vandringen og sammen med flere andre bistod han med nyttige erfaringer og tilleggskommentarer på en fin og for oss andre, lærerik vandring.

Etter vandringen samlet vi oss i Blondehuset til en kopp kaffe med kringle og lefser, der koste vi oss mens praten gikk som i en "misjonskonering" rundt alle bord.

Til slutt syntes Olafen det "fikk være nokk" konen ventet med kjøttkakene og nå måtte sannelig folk se å komme seg hem. " Skulle det forresten ikke være plantebytte ?

 

--- --- Javel da, foreningens leder Torbjørn har forstått hintet og avslutter seansen i Blondehuset.

Så ble det da endelig plantebytte og noen dro lykkelig hjem med akkurat den planten de hadde vært på leting etter, mens andre benyttet anledningen til å satse på en ukjent men spennende nyetablering til plantesamlingen. Mange takk til dere alle for en trivelig søndag.

 

Glade deltagere på temavandring. Foto: Jan Rune Hesjedal

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997