Årsmøtehelg i Kristiansand 29-31.05.2004

Ved Terhi Pousi

Program...

Rhododendron Sør hadde lagt opp til et innholdsrikt program, og jeg hadde lenge gledet meg til mitt første besøk i blomsterbyen Kristiansand. Helgen 29-31.mai var sommerlig og solrik, akkurat som pinsehelger skal være.
Lørdag ettermiddag; oppmøte på jernbanestasjonen og organisering av transport. Vi var nemlig invitert til hagevandring og grillmat hos Lis Herlofsen. Lis har en flott hage med flere rom og etasjer, og praten gikk livlig blant gamle og nye rhodovenner.
Her hjalp hele familien til, Ida serverte forfriskninger, Odin viste oss salamander fra dammen og mange av gjestene fikk en titt i løvehulen til tusenkunstner Jack. Spennende start på helgen!

Søndagens program begynte på Myren Gård med kaffe og snitter. Lederen i Rhododendron Sør, Audun Arne, ønsket alle velkommen og selve årsmøtet kunne begynne.

Etter årsmøtet ble vi guidet rundt i den historiske parken av parksjef i Kristiansand kommune, Svein Ole Breland, og Kirsti Håtveit fortalte om utbyggingsarbeidet med rhododendronparken.
Neste vandring var i Ravnedalen friluftsområde, der vi nøt synet av
hundrevis av rhododendronplanter og gamle trær.

Derfra kjørte vi til Agder naturmuseum og botaniske hage på Gimle gård.  Omvisning i hagen og parken ved Ovin Udø. Vi fikk også se Norges største kaktussamling og rakk en rask titt på utstillingene i museet.
Fra Gimle reiste vi tilbake til Myren gård, der det var duket til ’Sørlandsk bespisning' med langbord i solveggen, festmåltid med vin og garantert ferske reker. Vi ble underholdt med morsomme historier, trekkspill og sang, og litt allsang ble det også.
Kjempekoselig stemning i kveldsola!
Mona Klemetsen og Jakob Roaldkvam hadde med seg flotte rhododendronplanter, så plantesalg/bytte gikk unna på et blunk. Kvelden ble avsluttet inne med kaffe og kaker i historiske omgivelser.

Mandagsprogrammet begynte med byvandring ved Domkirken. En pensjonert gartner, Gerd Gundersen, fra parkvesenet i Kristiansand tok oss gjennom bygatene både grønt og kulturelt. Sjelden har vi møtt en mer engasjert guide!
Vi kjørte videre til Olaf Tobiassens hage. Allerede ved hageporten ble vi møtt av ett stort mangfold av forskjellige vekster. Tomten var 4,5 mål, her var ca 150 forskjellige rhododendron og mye mye mer. En fantastisk flott og vedlikeholdt hage!
Siste stopp var ”samlerhagen” hos Heideros og Ovin Udø. Hvis man ikke alt var blitt målløs i forrige hage, så ble man det i alle fall her; fjellhageplanter, pelargonium, fuksia, sukkulenter og kaktuser –krukker og planter overalt –til og med i gamle sko!
For en fantastisk rhodohelg!
Arrangementskomiteen har gjort en glimrende jobb!
Tusen takk til Rhododendron Sør og alle rhodovenner på det blide Sørlandet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsmøtedeltagere i parken til Agder naturmuseum hvor Ovin Ude forteller om bl.a. planten vaid (den gule i bildet). Foto Marianne Rieber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra “sørlandsk aften” under årets landsmøte. Fin stemning og god mat i den lyse sommerkvelden.

Foto: Anne Tafjord – Kirkebø


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997