Lapprosen
slik Hendrieke Berg ser den
 
Hendrieke Berg lager de vakreste rhododendron og andre planter ved å bruke en gammel teknikk som heter kobberstikk teknikk og håndkolorerer med akvalellmaling etter trykk.
Hun abeider med serier av botanisk grafikk og utarbeider kokoleringsteknikker, har levert illustrasjoner til div. vitenskapelige produksjoner, bl.a. Curtis' Botanical Magazine og levert bilder til sin far, Prof. Dr. Cornelis Bergs, publikasjoner, og div. andre botaniske bøker. Hun graverer også de nydeligste naturmotiver på krystallglass, boller, lysestaker o.a. for hånd og har sitt verksted - Morfo Glassgraveringsverksted - som også er galleri, ved Vangsvatnet på Voss.
Du kan nå henne på tlf. 56 51 21 50, mob. 907 20 579.

Lapprosen vi har fått lov å legge ut her, blir  trykket opp i maksimum 150 eksemplarer, håndkoloret (akvarell) og ved solgte 150 eks., blir kobberplaten destruert. Hun har mange slike nydelige kobbertrykk  i varierende størrelser, ikke minst av ulike rhododendron, men også av andre blomster, trær og planter. Ikke så rart at hun er glad i rhododendron, hennes far var i mange år direktør ved Det norske Arboret på Milde.

 

 


  Den norske Rhododendronforening                             www.rhododendron.no                                   stiftet den 30.mai 1997